Home
Visie

Bureaufilosofie
Andere manier


 

Recommendations
 

De gedachte
Doorbraken

Potentieel
Opdrachtgevers

 

 

Maatwerk

Teamcoaching

  de gedachte

Managementteam

  de gedachte

Personal coaching

  de gedachte

Contact
 

DE GEDACHTE ACHTER DE LEIDERSCHAPSPROGRAMMA’S


De meeste mensen brengen een groot gedeelte van hun leven door in groepen - als ze werken, sporten en leren. En het lijkt erop dat elke groep, hoe dan ook een leider nodig heeft. Maar leiders kunnen een groep maken en breken. Hun houding en hun gedrag hebben een grote invloed op de groepsprestatie en ook op het genoegen dat groepsleden eraan beleven.

Leidinggevenden worden regelmatig benoemd vanwege hun inhoudelijke vakkennis of hun resultaatgerichtheid. De ‘People Management’ kant van het werk komt er dan bij en vraagt om hele andere inzichten. Om ten volle effectief te zijn als leidinggevende heeft u een aantal essentiële persoonlijke eigenschappen nodig. Het gaat er vaak om een omgeving te scheppen waar teamleden prettig en goed kunnen functioneren, het kunnen sturen op de ontwikkeling van de competenties van medewerkers en het creëren van betrokkenheid. Dit is immers van groot belang voor het behalen van de gewenste resultaten.Iedere leidinggevende dient bekwaam te zijn in het harmoniseren van verschillende persoonlijkheden om zodoende te zorgen voor een gemotiveerde, op prestatie gerichte groep

Uit onderzoeken bij bedrijven en instellingen blijkt dat emotioneel intelligente leiders aanmerkelijk betere resultaten boeken. Het gaat daarbij om duidelijk kwantificeerbare resultaten. Managers, bestuurders en bedrijfsleiders die tot de top behoren, blijken beter dan gemiddeld te scoren als het gaat om openheid, zelfkennis, relativeringsvermogen en empathie.
Iedereen bezit deze eigenschappen maar niet iedereen weet ze goed te gebruiken. 

De programma’s laten zien hoe iedereen dit potentieel in zichzelf en anderen kan ontwikkelen. Dit kan voor verbluffende verbeteringen in uw organisatie zorgen.